New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Biramo najbolje HR Prakse u BiH

Prijavite projekat kojim ste poboljšali kvalitet rada uposlenika ili poslovne rezultate!

 

Takmičenje za Najbolje HR prakse powered by MojPosao.ba regrutacijska rješenja predstavlja priznanje predanom i planskom radu timovima i pojedincima u kompanijama i organizacijama, onima koji su izvrsni u upravljanju ljudskim potencijalima! Nagrađuju se kompanije i organizacije koje su u svom poslovanju implementirale projekte kroz koje su povećale kvalitet rada svojih radnika, a time poboljšale i poslovne rezultate kompanije ili organizacije.

Pet najbolje ocijenjenih projekata od strane žirija biće pozvano na prezentovanje pred publikom DRIVE konferencije, najveće regionalne konferencije o liderstvu i talent menadžmentu!

KO OCJENJUJE PRIJAVLJENE PROJEKTE?  

Projekte ocjenjuje stručni žiri sačinjen od istaknutih članova HR zajednice i predstavnika kompanije Kolektiv - MojPosao.ba, kao i publika na dan konferencije:


KRITERIJI ZA OCJENJIVANJE:

Kako bi se osigurala transparentnost projekti se ocjenjuju prema idućim kriterijima:

 1. Kontekst razvoja projekta
 • pravovremenost; projekat je utemeljen na ciljevima strategije organizacije i/ili strategije funkcije upravljanja ljudskim resursima; proaktivnost versus reaktivnost
 • originalnost, inovativnost i kreativnost; projekt je razvijan i implementiran na lokalnom nivou
 1. Proces razvoja projekta
 • razlozi za pokretanje projekta; strukturiran pristup razvoju procesa; uključenost zaposlenika i Uprave u dizajniranje procesa; ostvarljive i transparentne projektne aktivnosti i definiran budžet, resursi i rokovi; primjenjivost projekta; troškovna učinkovitost
 1. Konkretni učinak projekta
 • realiziranost definiranih ciljeva; redovito praćenje izvršenja ciljeva prema definiranim mjerama uspješnosti i specificiranim targetima; transparentno komuniciranje realiziranih ciljeva zaposlenicima; održivost projektnih aktivnosti
 • sveobuhvatnost (broj uključenih zaposlenika)
 1. Uticaj na organizaciju
 • dodatna vrijednost organizaciji i doprinos poslovnom uspjehu
 • dodatna vrijednost za zaposlenike; poticanje raznolikosti i ne diskriminacije na radnom mjestu
 • jačanje važnosti funkcije ljudskih resursa u organizaciji


KAKO PRIJAVITI PROJEKAT?

Prijaviti se mogu projekti koji su se provodili ili se provode unazad dvije godine, a implementirani su najkasnije do 31.12.2023. godine. Jedna kompanija može prijaviti više projekata. Prijave projekata su besplatne.

Projekat se prijavljuje putem FORMULARA. Uz formular moći ćete dodati i popratne dokumente koji opisuju Vaš projekat (PDF, WORD i sl. - ne više od dva dokumenta), a prijave se šalju na mail: hrprakse@drive.ba najkasnije do 10.09.2024.

NAGRADE NAJBOLJIMA

Pet najbolje ocijenjenih projekata od strane žirija (bez publike) biće prezentovano pred publikom DRIVE konferencije, najveće regionalne konferencije o liderstvu i talent menadžmentu.

Nakon prezentacija publika glasa putem online aplikacije, a ocjene publike će biti pribrojane ocjenama ostatka žirija.